A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради

День Української Державності

Дата: 15.07.2024 09:25
Кількість переглядів: 18

Сьогодні в Україні державне свято - День Української державності, що відзначається щороку в День хрещення Київської Русі - України, а цьогоріч, у зв'язку з календарною реформою, вперше 15 липня.

День Української Державності має символ - чотири тризуби, які означають боротьбу, незалежність, історію та ідентичність. Тризуб був символом князя Володимира Великого, за часів якого відбулося хрещення Київської Русі. Ця памʼятна дата покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витокиу Київській Русі, середньовічній державі, центром якої був Київ.

В даний час, кожного дня, за державність ідуть у бій з ворогом кращі сини і доньки України. ЗСУ стримують агресора, захищаючи суверенітет і незалежність країни. Наші бійці доводять, що українцінезламна нація. Тому ми лише єдністю суспільства навколо національних цінностей можемо досягти нашої головної сьогодні метиперемогти ворога та утвердити Державність України.

Пам`ятаймо й бережімо, шануймо власні витоки, власну історію та діячів-державників, які її творили і творять, воїнів, захисників та всіх українських героїв.

Вітаємо зі святом, з Днем Української Державності! Нехай Всевишній благословить українську державу, кожного з нас та подарує мир, спокій, процвітання багатої, щедрої неньки-України. Хай наш український незламний дух ніколи не згасає!

Слава Україні!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень