A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради

Розглядали питання щодо створення осередків викладання навчального предмета ,,Захист України”

Дата: 25.07.2024 16:13
Кількість переглядів: 21

Сьогодні спеціаліст І категорії відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради Борис Чорній взяв участь в  онлайн-нараді  з питань створення осередків викладання навчального предмета ,,Захист України.

Дану нараду проводила очільниця департаменту освіти і науки Тернопільської обласної військової адміністрації Ольга Хома, яка зазначила, що вже  цього навчального  року в громадах почнеться створення осередків для викладання оновленого предмета «Захист України».

Один якісно обладнаний осередок зможе забезпечити учнів орієнтовно 5–10 шкіл матеріально-технічною базою.

Своєю чергою якісна матеріально-технічна база допоможе їм набути та відпрацювати навички, що необхідні для життя.

На закупівлю обладнання для оновленого предмета «Захист України» уряд виділив 1,65 млрд грн. На ці кошти для осередків вдасться закупити:

  • комп'ютерні симулятори управління дронами;
  • інтерактивні лазерні стрілецькі тренажери;
  • манекени для навчання домедичної допомоги й серцево-легеневої реанімації та інші інструменти для вивчення тактичної медицини.

Основну частину — 80% навчального обладнання — купуватимуть в електронному каталозі Prozorro Market, який адмініструє державна установа «Професійні закупівлі». Щоб придбати інші 20% обладнання, замовники мають право самі обирати формат для закупівель: Prozorro Market або відкриті торги.

Також в цьому  навчальному році старшокласники навчатимуться за оновленою програмою на уроках "Захисту України". Вона відображатиме реалії та виклики, з якими стикається наша держава. Проєкт програми передбачає єдиний зміст для всього учнівства, незалежно від статі. Зміст предмета охоплює широкий спектр тем, актуальних для розуміння сучасного світу, зокрема інноваційні технології, інформаційну безпеку та домедичну допомогу. Основне завдання – підготувати молодь до викликів сучасного світу, який стрімко змінюється.
 

З прикладом можливого облаштування осередку викладання навчального предмета «Захист України»  можна ознайомитись тут:

 «Рекомендації з облаштування Осередків» для викладання навчального предмета «Захист України»  

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень