A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради

Працюємо над створенням осередку з викладання навчального предмета ,,Захист України”

Дата: 11.09.2024 16:45
Кількість переглядів: 21

Сьогодні, 11 вересня 2024 року,  в начальника відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради Ольги Туткалюк відбулась нарада з питання створення осередку з викладання навчального предмета ,,Захист України’’ на базі ЗЗСО смт Гусятин за участю начальника відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Васильковецької селищної ради Зоряни Роги, спеціаліста відділу Івана Мимрика, фахівця з публічних закупівель відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради Наталії Воробель  та представників Закладу загальної середньої освіти смт Гусятин.

Ольга Тарасівна,  зазначила, що на базі ЗЗСО смт Гусятин має бути створений осередок з викладання навчального предмета ,,Захист України’’, який буде обслуговувати заклади загальної середньої освіти Гусятинської та Васильковецької територіальних громад. Навчанням в осередку повинні бути охоплені всі здобувачі освіти 10, 11 класів, крім тих, які навчаються за дистанційною формою здобуття освіти. Відповідно до рекомендацій МОН осередок з викладання навчального предмета ,,Захист України’’ має бути наповненим якісним обладнанням. Там мають бути облаштовані класи вогневої підготовки, тактичної медицини, кабінети управління дронами тощо. Це дасть змогу якісно вивчати оновлену дисципліну та на практиці відпрацьовувати необхідні навички.  Тому ми повинні докласти всіх зусиль, щоб забезпечити реалізацію предмета «Захист України» до викликів сьогодення та надавати учням практичні навички, необхідні для збереження їхнього життя.

Учасники наради обговорили всі питання, що стосується створення осередку, зокрема придбання необхідного обладнання. Адже, щоб  отримати обладнання для відповідних кабінетів необхідно підготувати певні документи і через систему «Prozorro Market» здійснити закупівлю. За дорученням директора департаменту освіти і науки Тернопільської обласної військової адміністрації Ольги Хоми всі осередки з викладання навчального предмета ,,Захист України’’ мають бути облаштовані відповідним обладнанням до 1 жовтня 2024 року.

 Також учасники наради мали можливість оглянути приміщення, яке відведено для осередку з викладання навчального предмета ,,Захист України’’, де на даний час ведуться ремонтні роботи.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень